אם גם לכם יצא לאחרונה להכין בבית קרוטונים טעימים מלחם או לחמניות ישנות שהפכו בצורה נהדרת לקרוטונים ביתיים, ואם אתם שומרי מסורת ומקפידים לברך על המזון, יכול מאד להיות שגם אתם תהיתם מה בדיוק מברכים על קרוטונים ביתיים. ובכן, אין שום ספק שיש מאכלים שהם קצת מבלבלים ושרבים לא בטוחים מהי הברכה המתאימה עבורם וקרוטונים בהכנה ביתית זו דוגמא מצוינת. בדיוק בגלל זה אנחנו רוצים לעשות מעט סדר בדברים ולהסביר בדיוק מה מברכים על קרוטונים ביתיים. נתחיל מטיפ מצוין שיעזור לכם למצוא תשובות לכל השאלות הדומות בעתיד ונסיים עם מתכון נהדר לקרוטונים ביתיים טעימים.
איך אדע מה צריך לברך על קרוטונים ביתיים ועל מאכלים אחרים?
אז כמובן שקרוטונים זו דוגמה אחת למאכל קצת מבלבל שקשה לדעת מה מברכים לפני שאוכלים אותו, אך האמת היא שכל אדם דתי ומסורתי שחשוב לו לברך על המזון יודע שהדבר הזה קורה בהרבה מאד מקרים. בדיוק בגלל זה אנחנו רוצים להכיר לכם אתר נפלא שנקרא אתר משיב כהלכה. הוא מנוהל על ידי ישיבה מוכרת ומצליחה ופועלים בו עשרות אברכים שעונים על שאלות חשובות על פי מסורת המר״ן, רבי עובדיה יוסף. באתר משיב כהלכה תוכלו לגלות מה מברכים על קרוטונים ביתיים, תוכלו למצוא מידע על מאכלים אחרים שקשה למצוא מידע לגביהם, ומעבר לכך תוכלו למצוא תשובות לשאלות רבות נוספות בהלכה ומידע בנושאים חשובים אחרים, שווה בהחלט להכיר!
מה מברכים על קרוטונים ביתיים?
אז בגדול, קרוטונים ביתיים זה משהו שמכינים בדרך כלל מלחם שכבר עבר אפייה מלאה. כלומר, אם אוכלים החל מגודל ״כזית״ ומעלה יש לברך את ברכת המוציא לחם מן הארץ וכמובן שיש ליטול ידיים לפני ולאחר מכן לברך ברכת המזון. שימו לב שכאן אנו מדברים בהכרח על קרוטונים בהכנה ביתית והעניין המרכזי כאן הוא שמדובר על קרוטונים שמכינים מלחם שעבר אפייה מלאה. לעומת זאת כשמדובר על קרוטונים מוכנים שקונים בשקית בסופר, הברכה המתאימה היא בורא מיני מזונות.
מה לגבי המרק עצמו?
שימו לב שלגבי המרק עצמו אין צורך לברך וניתן לברך גם בורא מיני מזונות. אם הוספתם קרוטונים ביתיים אז כמובן תצטרכו לברך את ברכת המוציא. ועכשיו, כשאתם יודעים בדיוק מה צריך לברך על קרוטונים ביתיים, זה הזמן למתכון מנצח שישדרג לכם כל מרק ביתי וסלט מרענן וטעים.
לסיכום:
בפעם הבאה שאתם לא יודעים מה צריך לברך על מאכל כזה או אחר – פשוט נכנסים לאתר משיב כהלכה ומקבלים את כל התשובות.