נקניק הוא דרך של אנשים לצרוך בשר מתובל וטעים ומדובר במאכל פופולארי עשוי מבשר טחון בתוספת תבלינים ועטוף בעטיפה ממעי בעל חיים בדרך כלל. אם אתם רוצים שתמיד יהיה לכם מה לאכול – כדאי שיהיה לכם נקניק במקרר ורצוי לבחור נקניק פפרוני שמשתלב עם כל מנה וארוחה. אז איזה מנות אפשר להכין ממש בקלות עם פפרוני? הנה כמה רעיונות:
פסטה פנצ'טה
כולנו אוהבים פסטה ואין כמו פסטה עם נקניק כדי להשלים את מנת החלבון הדרושה לנו בארוחה. פסטה פנצ'טה מקורה בטוסקנה ונהוג להכין אותה עם חתיכות נקניק וקרעי פסטה. לצד הפסטה מכינים תוספת שעועית ירוקה.
אם תרצו להכין פסטה עם נקניק: סלמי פפרוני הוא מוצר מומלץ שאיתו ניתן להכין כל מיני מאכלים. עם המוצר אפשר להכין פסטה בשרית מעולה! ההכנה פשוטה וכוללת טיגון של הנקניק בשמן זית, הוספת עגבניות טריות חתוכות ושום, הסמכה של הרוטב, ערבוב עם פסטה מוכנה והגשה עם המון פרמז'ן עבור מי שלא שומר כשרות. מי ששומר כשרות יכול להוסיף חתיכות זיתים שחורים למליחות וטעם.
פיצה פפרוני
פיצה היא מאכל שקיבל גרסה בכל מדינה ואצלנו היא מזכירה מעט בורקס, אבל היא עדיין טעימה. פיצה פפרוני תספק את המאפה האהוב עם תוספת חלבון ובשר והיא מעולה כשרוצים להכין "פיצה/פיתה" לארוחת ערב או בצק פיצה ביתי אפוי עם מוצרלה וחתיכות נקניק פפרוני מעל.
מי שלא רוצה לערבב בשר עם חלב יוכל להכין סוג של פוקאצ'ה ולשים עליה רוטב עגבניות ונקניק פפרוני ללא גבינה. כדי לקבל טעם רענן כדאי להגיש את הפיצה עם עלי רוקט טריים מפוזרים מעל הפיצה.
חביתה עם נקניק
כן, ממש כמו שזה נשמע: חביתה עם נקניק תספק לכם חלבון בכמות גבוהה וארוחה טעימה בבוקר או לפני השינה. כדי להכין טורפים ביצים בקערה, מסיפים קוביות פפרוני קטנות, מתבלים ומטגנים במחבת מתאימה. את החביתה אפשר להגיש לצד ירקות טריים או בתוך לחמנייה. מי שירצה לעבות את החביתה יוכל להוסיף לביצים הטרופות מעט פירורי לחם או להכין ביצה מקושקשת עם קרוטונים ונקניק שיוסיפו המון נפח וטעם למנה.
אושפלאו
אושפלאו הוא אורז מתובל שכדאי להוסיף לו נקניק קצוץ. את הפפרוני מטגנים בסיר ומוסיפים לו בצל קצוץ ואורז, תוך טיגון עד השחמה. לאחר מכן מוסיפים מים ביחס לכמות האורז, מבשלים כ20 דקות, מתבלים עם כוסברה קצוצה, מלח ופלפל ומגישים עם טחינה. מתכון זה קליל במיוחד ומהיר ולא צריך להשקיע בו יותר מידי זמן ומאמץ.
פאד פתאי
גם מנות אסייתיות אפשר להכין באמצעות נקניק פפרוני כמו פאד פתאי. מדובר באטריות מוקפצות בווק עם פפרוני משולב בירקות חתוכים דק ומתובל בתבלינים כמו צ'ילי מתוק וכוסברה. את הירקות והנקניק מקפיצים בווק, מוספים אטריות מאודות או ביצה ומגישים עם רוטב סויה או טריאקי.
סלט פאטוש
סלט פאטוש כולל בצל, צנוניות, עלים ירוקים עגבניות וחתיכות פפרוני. מנה כזאת תאפשר תזונה נכונה וצריכת ויטמינים שבירקות ושאר יתרונות בריאותיים שיש בבשר אדום. כדי להכין סלט פאטוש חותכים את כל המרכיבים, מזהיבים את הנקניק החתוך לפרוסות ומערבבים בקערה עם שמן זית, לימון מלח ופלפל. את הסלט מגישים חם.
לסיכום, מנות שיש בהן בשר לא חייבות לכלול נתחי אנטרקוט או פילה יקרים. באמצעות נקניק שקל להשיג ולהכין או מוצר טעים כמו פפרוני אפשר להנות מארוחה טובה בכל שעות היום ולהכין בקלות מגוון ארוחות שכולם אוהבים.