לא מתפשרים על איכות: איך בוחרים סכיני מטבח?

האם אתם מסוג האנשים שיש להם צי של סכיני מטבח על השיש, או מאלה שחותכים עגבניות אם סכין הלחם שלכם? אם אתם מהסוג השני, אולי אתם כבר מבינים שהגיע הזמן להתאים ולהצטייד בסכיני מטבח שיעזור לכם לעשות את העבודה בקלות רב יותר? בתחום של סכיני מטבח יש שפע גדול, גם של חומרים שונים, גם של סוגי סכינים וייעודים שונים וגם של מותגים וחברות. כדי לבחור את הסכין הנכונה ביותר עבורכם מומלץ לקרוא את המדריך הבא ולעשות רכישה מושכלת. בואו נתחיל.

להבין את סוגי הסכינים

סכיני מטבח מגיעים במגוון צורות וגדלים שכל אחד מהם מיועד למטרה ספציפית אחרת. הנה כמה סוגים נפוצים:

  • סכין שף: זוהי הסכין הוורסטילית ביותר במטבח. בדרך כלל באורך של 6 עד 12 אינץ'. סכין שף משמשת לקוביות, חיתוך וקיצוץ. הלהב הרחב שלה יכול לשמש גם לריסוק שום או העברת מרכיבים קצוצים מהקרש אל הסיר.
  • סכין קילוף: סכין קטנה עם להב של 2 עד 4 אינץ ', מתאימה במיוחד עבור קילוף ומשימות מדויקות אחרות.
  • סכין משוננת: מיועדת לחיתוך לחם או עגבניות מבלי למחוץ אותם, הקצה דמוי המסור שלה יכול להתמודד עם מצרכים בעלי מעטפת רכה.
  • סכין ירקות: בשונה מסכינים רב תכליתיות, סכין ירקות מקצועית מותאמת במיוחד לחיתוך וקילוף של ירקות על גבי הקרש וגם מעליו ומגיעה בגדלים וצורות שונות.
  • סכין פילוט: סכין בעלת להב דק וגמיש, מיועדת להוצאת עצמות מבשר, עוף ודגים.

בחירה על בסיס חומר

החומר ממנו עשוי הלהב יכול לקבוע את החדות שלו, אריכות ימיו ודרישות התחזוקה שלו. החומרים הנפוצים ביותר הם:

  • נירוסטה: נירוסטה היא חומר העמיד בפני חלודה וכתמים וקל יחסית לתחזוקה. עם זאת, סכין נירוסטה עשויה לדרוש השחזה לעתים קרובות יותר חומרים אחרים.
  • פלדת פחמן: פלדת פחמן ידועה בקצה החד שלה והיא יכולה להחליד אם לא מטפלים בה כראוי. היא עשוי לדהות עם הזמן אך שפים רבים מעריכים אותה על הלהב החד שלה שנשמר לאורך זמן.
  • קרמיקה: סכינים אלו נשארות חדות לאורך זמן ועמידות בפני חומצה, שמן ומלח. עם זאת, הן יכולות להיות שבירות ועלולות להיסדק או להישבר בנפילה.

 

אחיזה נכונה ושיקולי משקל

ידית הסכין צריכה להיות נוחה לאחיזה, במיוחד אם תשתמשו בה לפרקי זמן ממושכים. בדקו את האיזון על ידי אחיזת הסכין כולה וודאו שהלהב והידית שווים זה לזו פחות או יותר במשקלם ולא מטים את משקל הסכין באופן מיוחד. חשוב להתנסות ולבחור בידית המתאימה ביותר לכף היד שלכם.

תחזוקה וטיפול

סכין מתוחזקת היטב תשמש אתכם במשך שנים, אם לא עשרות שנים. הנה כמה טיפים לטיפול:

  • השחזה: עם הזמן, כל הסכינים מתכהות. השקיעו בכלי השחזה טוב ולמדו את הטכניקה. תדירות ההשחזה תלויה בשימוש שלכם, אך זכרו שסכין חדה בטוחה ויעילה יותר.
  • ניקיון: הקפידו תמיד לשטוף את הסכינים שלכם ביד. מדיחי כלים עלולים לגרום נזק ללהב ולידית. לאחר השטיפה ייבשו את הסכין מיד כדי למנוע חלודה, במיוחד עבור סכיני פלדת פחמן. שמירה על ניקיון וסטריליות של הסכינים ביחד עם הקפדה והימנעות מטעויות נפוצות במטבח, ישמרו על המזון שלכם נקי ובריא וכך גם על כל בני המשפחה.
  • אחסון: יש לאחסן סכינים בבלוק סכין, פס מגנטי או מגן להב. זה יגן על הלהב ויבטיח בטיחות.

מחיר ושיקול מותג

כמו בכל דבר, גם בסכיני מטבח יש מגוון רחב של מחירים, רמות ומותגים. אמנם אין צורך לקנות את הסכין היקרה ביותר, אך חשוב להשקיע באיכות. לרוב, סכינים יקרות יותר מגיעות עם חומרים ואחריות טובים יותר. עשו מחקר בין מותגים, קראו ביקורות ואפילו בדקו סכינים בחנות במידת האפשר.

לסיכום

בחירת סכין מטבח מושלמת יכולה לשפר ולשנות משמעותית את היכולות הקולינריות והביצועים שלכם במטבח. כשאתם מחפשים לקנות סכין מטבח חדשה זכרו שהיקר והטרנדי ביותר לא מעידים על איכות והשיקול שלכם צריך להיות איכות לצד התאמה אישית לכף היד שלכם. סכין שתבחרו בקפידה יכולה לשמש אתכם במשך עשרות שנים ולהיות חלק מהשעות הרבות שתבלו במטבח. קחו את הזמן לבדוק את האפשרויות הקיימות, בצעו תיעדוף על פי נוחות הידית ולאחר שבחרתם והתחדשתם הקפידו לאורך זמן על תחזוקה נכונה. עם הסכין הנכונה איתכם במטבח הפעולות שתבצעו יהפכו קלות יותר וכל חווית הבישול תהיה נוחה וידידותית יותר. עכשיו נשאר רק לאחל לכם בישול נעים ובתיאבון.

סגירת תפריט
נגישות