הגיע הזמן שגם אתם תכירו את סיפור הגבורה מעורר ההשראה של הלוחם רפי אדרעי ז"ל

רפי (רפאל) אדרעי נולד וגדל בעיר צפת למשפחה שורשית ובעלת ערכים של ציונות ואהבת המולדת. בגיל צעיר החל בעשייה חברתית שהגיעה לידי ביטוי בהשתלבות בתנועת נוער לצד היותו מפקד גדנ"ע, כאשר סיפור הגבורה שלו בזמן שהגן על העיר הנצורה צפת הפך אותו לאחד מהדמויות האהובות והמוכרות ביותר בעירו. כעת הגיע הזמן שגם אתם תכירו את סיפורו מעורר ההשראה של הלוחם רפי אדרעי ז"ל אשר נפל בשנת 1948, אולם זכרו נשאר חקוק בספרי ההיסטוריה.

כל מה שצריך לדעת אודות הסיפור המרגש של רפי אדרעי

רפי אדרעי היה לוחם אמיץ מאוד שהגן בחירוף נפש על המולדת, ועל העיר בה נולד וגדל צפת. הוא נולד למשפחת אדרעי שהיא משפחה מוכרת ובעלת שורשים עמוקים מאוד בעיר צפת. בעת שהיה תלמיד וסייע בפרנסת המשפחה הצטרף לתנועת הנוער העובד והלומד, ובפרק זמן קצר באופן יחסי הפך למדריך ראשי. רפי אדרעי התמסר לעשייה החברתית בדמות של הדרכה של בני הנוער אשר התגוררו באזור העיר צפת להגנה, ואף שימש כמפקד של גדודי הנערים. כאשר לקח חלק בתחרויות ביחד עם הנערים הוא נהג לומר להם את המשפט שהפך למזוהה מאוד עמו "ראו שלא לבייש את צפת", כאשר סיפור הגבורה שלו הגיע לידי ביטוי במסגרת העזיבה של השלטון הבריטי.

עם הידיעה על כך הוא תלה דגל ישראל מאולתר על גג של בניין בסמוך לבניין המשטרה הבריטית, תחת אש חיה. חניכיו כמו גם התושבים רואים בסיפור הזה כסיפור מעורר השראה אשר מציג את רפי אדרעי כמי שראה לנגד עיניו את טובת היישוב היהודי, כאשר לקח חלק בפעילות נרחבת במסגרת הגנתית כמו גם התקפית. עם גיוסו לצבא הוא השתלב במערך הלוחם בחיל הרגלים, עד שנפל בגיל 24 כתוצאה מקליע שחדר לעורפו. מי שנולד וגדל בעיר צפת נקבר בסופו של דבר לבקשת בני המשפחה בעיר ראש העין, כאשר לאחר מותו המשיכו בני המשפחה בעשייה חברתית, כחלק מהבנה כי מדובר בהנצחה ראויה אשר נותנת מקום של כבוד לסיפור הגבורה המרגש של אדרעי.

 

 

צמצום פערים וקידום הפריפריה

את עמותת אחינועם הקימו האחים רפי אדרעי, משה אדרעי וכן איל אדרעי ללא כוונות רווח ועם שימת דגש על פעילות פילנתרופית נרחבת. רפי אדרעי עמותת אחינועם ביחד עם אחיו פועלים בכל ימות השנה לטובת קידום של מטרות בדמות צמצום הפערים בחברה הישראלית, בליווי מלא מצד מתנדבים אשר מלווים את פעילות העמותה מאז יום הקמתה. בין התוכניות ניתן למנות בין היתר: תוכנית קידום לבני העדה האתיופית, תוכנית קידום לנערים ונערות המוגדרים בסיכון, חלוקה של מחשבים לתלמידים מעוטי יכולת לצד חלוקה של מלגות. מדובר בעשייה חברתית אשר שואבת השראה מסיפורו של דוד המשפחה שנפל בקרב והפגין גבורה ואומץ לב.

לסיכום

הסיפור של רפי אדרעי הוא סיפור גבורה מעורר השראה של נער צעיר אשר הגן בחירוף נפש על המולדת ועל העיר בה נולד וגדל, בתחילה בתור מדריך נוער נערץ, מפקד גדנ"ע ובהמשך גם מ"כ מוכשר. למרות שעברו שנים רבות מאז מותו, בני משפחתו ממשיכים את המורשת שאותה התחיל, וזאת על ידי קידום של עמותת אחינועם הפועלת ברחבי הארץ ועם שימת דגש על אזור הפריפריה, לצד הקמה של בית יד לבנים. בני המשפחה הצליחו לגייס כספים מהציבור לטובת הקמה של מקום הנצחה לזכרו ולזכר הנופלים במלחמות ישראל.

סגירת תפריט
נגישות