עגבניות ממולאות: מתכון ביתי וטעים במיוחד!

עגבנייה היא עולם בפני עצמו והיה זה אייל שני שהכתיר אותה כירק שהשמש נועדה אך ורק עבורו. מכאן שיש שלל מתכונים נהדרים שמתמקדים בעגבנייה כמו מרק עגבניות צלויות ועוד מגוון מתכונים, אך פה נעצור להציג מתכון ביתי, חמים וטעים במיוחד, מתכון שמזכיר את הבית ובו זמנית שולח לחפש אחר חידושים במקומות מוכרים. נפתח התיאבון? הכירו מתכון שווה של עגבניות ממולאות, אם כמוטיב מרכזי בארוחה ואם כתוספת מרשימה.

מצרכים למלית – מתאים ל6 מנות יפות

  • 6 עגבניות בינוניות
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1/2 כוס אורז
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (עדיף בעלי קליפה אדומה)
  • 7 שיני שום קצוצות
  • 1/8 כוס שמן זית (לצורכי טיגון)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט שמן זית לצורכי זילוף
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (הימנעו מגבעולים)
  • בצל קצוץ
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסת שימורים בהחלט אפשרית)
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/8 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

הכנות מקדימות

  • מכינים מראש תבנית בגודל 25/35 ס"מ.
  • שוטפים את הירקות והירוקים וקוצצים מה שצריך.
  • מסירים את החלק העליון של העגבניות, כאשר את החלקים העליונים (כובעים) משאירים בצד – כולל העלים (מהווים תוספת נאה).
  • מרוקנים את בסיס העגבנייה באמצעות כף ומבלי לפגוע במעטפת.
  • מסדרים את העגבניות הריקות בתבנית.
  • את תוכן העגבנייה קוצצים עם סכין.
  • את תפוחי האדמה מקלפים ופורסים לרבעים.

עגבניות ממולאות

שלבים בעשייה

מחממים במחבת גדולה 1/8 כוס שמן זית וברגע שהשמן מתחמם מוסיפים את הבשר הטחון. משחקים עמו עד שהוא מתפורר ומאפיר ומיד מוסיפים שום ובצל. במשך כ5 דקות מערבבים, עד שהבצל נהיה שקוף ומתרכך. לאחר שלב זה מוסיפים את תוכן העגבנייה שנקצצה, את היין הלבן ואת העגבניות המרוסקות. עתה מניחים לכול לרתוח במשך כ10 דקות על אש נמוכה. מה עושים בינתיים? מערבבים בקערה קטנה 3 שיני שום קצוצות, 1/4 כוס שמן זית ומלח ואת הכול בוזקים על תפוחי האדמה.

האורז מצטרף למסיבה

חשוב לדעת באיזה שלב מוסיפים את האורז, ועל כן נחדד שתורו מגיע רק לאחר שנוסף היין הלבן והכול עמד על האש כעשר דקות. את האורז מוסיפים לצד חצי כוס מים (חשוב) ונותנים לתערובת לרתוח על אש נמוכה במשך כעשר דקות נוספות. עתה מכבים את האש, מוסיפים ירוקים (נענע ופטרוזיליה) ובוזקים מלח ופלפל בדיוק כפי שאוהבים.

ממלאים ומגישים

רק עתה ממלאים את העגבניות במלית המוכנה, מכסים עם "הכובעים" ששמרתם בצד ומוסיפים את תפוחי האדמה לתבנית (אם יש צורך היעזרו בתפוחי האדמה על מנת להשיג יציבות עבור כל עגבנייה). מה עוד? שלבים אחרונים בעשייה – מוזגים לתבנית כ1/8 כוס מים, מזלפים מעל שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ומחכים בסביבות השעה – עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב ונעיצת סכין מעידה שהמנה אכן מוכנה – בתיאבון!

סגירת תפריט
נגישות