החורף כבר פה, הרוחות מנשבות, החושך שולט אחר הצהריים, הנחליאלי מקפץ ממקום למקום וזהו בדיוק הזמן להכין קרוטונים מפנקים ולהכיר מתכון חדש של מרק טעים במיוחד, ואם גם אתם אוהבים מרק עגבניות עשיר ומנחם, את המרק הזה אתם חייבים לנסות, אם כי מראש נעניק טיפ: תישארו עם ראש פתוח:
מרק עגבניות בליווי חלב קוקוס
רבים עשויים לתהות בדבר השידוך שבין שני חומרי הגלם המרכזיים, אך לאחר שטועמים כל סימני השאלה מהר מאוד נעלמים. אז מה צריך? להלן הרשימה המלאה עבור שבעה סועדים רעבים:
רשימת מצרכים
- 2 קילו עגבניות
- 4 ראשי שורש סלרי
- 2 ראשי שום
- שורש ג'ינג'ר (50 גרם לאחר קילוף)
- 4 שורשי פטרוזיליה
- כפית וחצי מלח גס
- 7כפות שמן זית
- 2 פחיות חלב קוקוס
- כפית וחצי פלפל שחור
- 2 כפיות סוכר
- 3 כוסות מים
- חצי כפית מלח (עדיף דק)
- מעט כוסברה עבור קישוט
הכנה מקדימה:
- מחממים תנור ל210 מעלות
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
- מקלפים את הג'ינג'ר ואת שורשי הסלרי והפטרוזיליה
- שוטפים את העגבניות
- מסדרים בתבנית ראשי שום שלמים, עגבניות ושורשים (סלרי ופטרוזיליה)
טיפול בירקות
מזלפים שמן זית על הירקות שמונחים בתבנית, מפלפלים וממליחים, כאשר חלק מהתיבול חשוב להשאיר גם בתחתית התבנית. את התבנית ממקמים מעט מעל מרכז התנור. כעבור שעה מוציאים החוצה ומחכים כעשר דקות עבור הצטננות קלה שתאפשר מגע עם הידיים. עתה מתחילים בפעולת הורדת הקליפה מהעגבנייה. שלב זה מבוצע מעל התבנית, בכדי שהנוזלים ישמרו בה. גם את השום מוציאים מהקליפה (באמצעות פעולה שמדמה סחיטה) ועוברים להתעסק עם השורשים – חותכים לקוביות גדולות.
עוברים לסיר
עתה כאשר הכול כבר כמעט מוכן, מעבירים את הירקות והמיצים שניגרו ישירות לסיר ומוסיפים חלב קוקוס, מים, מלח וסוכר. את כל החגיגה המרהיבה מעמידים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים במצב מכוסה כרבע שעה בעוצמה בינונית (רתיחה עדינה). כשלב אחרון טוחנים היטב את המרק ואף מסננים, ואם חשים שהמרקם סמיך מידי פשוט מוסיפים מים. כקישוט (וכתוספת של ארומה) מפזרים מעל נגיעות של עלי כוסברה.
טיפים טעימים
מרק זה ניחן בצבע משגע ועל כן הכי נכון להגיש בקערות לבנות, ואף עדיף קערות קטנות. עוד נרחיב שאם אינכם חובבי חלב קוקס ניתן לשמור את המתכון בדיוק כפי שהוא ורק להמיר את החלב בשמנת מתוקה, הטעם עדיין יישאר נהדר. כמו כן, אם יש בבית קרם קוקוס (ולא חלב קוקס) אפשר להיעזר גם בו, אך רצוי לדלל במעט מים. לבסוף נסיים עם טיפ חשוב – רבים מבקשים לדלג על שלב סינון המרק, ואף לא מבינים מדוע יש להשקיע הרבה מאמץ וללכלך כלים נספים, ופה נחדד שכאשר סך החלקים שאינם נטחנים (קרי גרעיני עגבנייה) יוצאים מהמרק, התוצאה הרבה יותר אוורירית וטעימה.
שיהיה בתיאבון!
כנסו גם למתכון שלנו: עגבניות ממולאות: מתכון ביתי וטעים במיוחד!