שוק מרוקאי "עשה זאת בעצמך" – כך תכינו לבד מגשי מתוקים!

שוק מרוקאי מסוגנן הוא הפתרון האולטימטיבי הן בפן הקולינרי והן בנראות של אירוע החינה. מעוניינים לחסוך ולהכין בעצמכם? במדריך הבא נציג כיצד תוכלו להקים שוק מרוקאי אותנטי, בשיטת עשה זאת בעצמך!

שוק מרוקאי: כך תוכלו להכין בעצמכם מגוון מטעמים בעבודת יד

אחד החלקים החשובים ביותר בתהליך של הפקת חינה הוא כמובן הפן הקולינרי, ובפרט כאשר מדובר בשוק מרוקאי מסורתי אשר נחשב לחלק בלתי נפרד מתמהיל האירוע. למעשה, באמצעות שוק מרוקאי לחינה ניתן להעניק לאורחים חוויה קולינרית יוצאת מהכלל, כמו גם ויזואלית, אותה הכנתם בעצמכם.   כיצד? להלן מתכונים פשוטים להכנת מתוקים לאירוע החינה המתקרב:

עוגיות מרוקאיות מסורתיות

מצרכים: 500 גרם קמח מנופה, שקית אבקת אפיה, 3 כפות קוקוס, גרדת לימון, 3/4 כוס סוכר, 3 ביצים, רבע כוס מיץ תפוזים. מחממים את התנור מראש ל 180 מעלות, ובקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים. במקביל, בקערה נפרדת נערבב את הביצים ואת השמן, ולאחר שהחומרים אוחדו נייצר גומה קטנה בקערה היבשה. מכניסים בעדינות את החומרים הרטובים, וכן את מיץ התפוזים. את הבצק אשר נוצר מערבבים באמצעות היד, בתנועות סיבוב. במידה והבצק יבש, אפשר להוסיף עוד מיץ תפוזים. לאחר שהבצק מוכן, ניתן לו לנוח למשך כרבע שעה. לאחר מכן לוקחים שקית זילוף, מכניסים את הבצק ומזלפים לתוך תבנית משומנת מראש במרחק של 5 ס"מ מעוגה לעוגה. את העוגיות נאפה למשך כשבע דקות, עד להזהבה.

שוק מרוקאי עשה זאת בעצמך - כך תכינו לבד מגשי מתוקים

עוגיות סולת במילוי תמרים

מצרכים: 3/4 כוס קמח, 1/2 קילו סולת, 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס שמן, 2 שקיות סוכר וניל, 1 כוס תפוזים, 250 גרם תמרים מגולענים, 1/2 כפית קינמון, 1/4 ציפורן, סוכריות צבעוניות לקישוט. אופן הכנה: בסיר שטוח קולים את הסולת עד להשחמה, ולאחר מכן מוסיפים את כל החומרים היבשים. לאחר מכן, לשים את הבצק היטב ולאחר מכן נותנים לבצק לנוח, ובינתיים לשים היטב את כל התבלינים. מחלקים את הבצק לשניים, ומוסיפים לכל חצי את תערובת התמרים. מכינים מהבצק שנוצר צורה של עלה, ואופים בתנור אשר חומם מראש ל 190 מעלות. מפזרים מעל העוגיות סוכריות, וניתן להוסיף גם להוסיף סירוב אשר מורכב מ 2 כוסות מים, 2 כוסות סוכר וחצי כוס לימון.

עוגיות בוטנים מושלגות

מצרכים: 3 כוסות בוטנים קלויים, 1 כוס סוכר, 1/2 כפית ציפורן, 2 ביצים, אבקת סוכר. טוחנים באמצעות בלנדר את הבוטנים הקלויים ביחד עם הסוכר, ומוסיפים לתערובת סוכר וקינמון. לאחר מכן מוסיפים את הביצים, עד שנוצר בצק עוגיות אחיד. נותנים לבצק לנוח למשך כ 20 דקות, ולאחר מכן מכדררים את הבצק לכדורים קטנים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך כרבע שעה.

 

סגירת תפריט
נגישות