בישול ביין: המדריך המלא

בישול ביין: המדריך המלא

בישול ביין יכול להפוך כול כל מנה רגילה, למנה מנצחת! זאת בשל הטעמים והניחוחות המעולים שיעלו מן מהמנה. יין אדום  שנועד לשתייה – אבל עומד להיגמר – יהיה מעולה לבישול ויעצים טעמים. יין אדום מתאים בעיקר לתבשילי בקר, פסטות ומאכלי ים. לכן הוא כל כך נפוץ במטבחים איכותיים.

היתרונות בבישול עם יין אדום

מלבד הסגולות הבריאותיות של היין האדום, כמו חילוף חומרים יעיל, מניעת כולסטרול רע בגוף, כיווץ כלי דם ומניעת תאים סרטניים שמספק המלטונין שנמצא ביין – יש לא מעט תועלות בשימוש ביין לבישול. יין איכותי הפך מזה שנים לחלק בלתי נפרד מהמטבחים בארצות אירופאיות כמו ספרד, פורטוגל, צרפת ויוון והוא מקנה ארומה מיוחד ותרומה אדירה לטעם האוכל.

כיצד מבשלים ביין אדום?

חשוב לדעת כי טעם של אלכוהול ותחושת שכרון שנוצרת בדרך כלל בצריכת אלכוהול, לא יורגשו בבישול עם יין, בשל העבודה שהנוזל מתאדה בזמן הבישול. לכן בישול כזה צריך להיות מדוקדק ועל פי המתכון. הטאנינים שמצויים ומאפיינים את היין מוסיפים אפקט וניחוח מיוחד לתבשילים וקדרות. את היין אפשר להתיז, לצרוב, לאדות ולבשל, והוא יהיה מעולה עבור קדירה של פירות ים או רוטב עגבניות.

הקפצה ובישול עם יין לאחר שהתאדו ממנו את האלכוהול והנוזלים: תגיר סוכר, טאנינים וחומצות מאכל שמייצרים הענבים. לכן חשוב לצמצם על אש קטנה את מרבית הרטבים, התבשילים והנוזל של היין האדום, כדי שלא תישאר מתיקות לא נעימה בתבשיל.

הכנת רטבים על בסיס יין אדום

אחת השיטות לבשל ביין מתרחשת באמצעות הכנת רטבים עם יין אדום. רטבים על בסיס יין נחשבים מעולים משום שהם הרמוניים ויש להם צבע עמוק יותר וטעם נועז. היין מעולה גם לצמצום בשר בקדירה או בצריבה על מחבת.

חשוב לדעת כי ככול שהמזון סופג את היין כך יתקבל ממד של טעם עשיר יותר וערך מוסף שמותאם למנה. בישול נכון ביין תוך הכרת התגובות של האלכוהול כשהוא נכנס לתבשיל בסיר או במחבת: ייצרו מנה משובחת שיש לה ניחוח רענן, טעמים אגוזיים או פירותיים, גם לאחר התנדפות האלכוהול.

בישול ביין המדריך המלא עידן בן אור

כמה חוקים לבישול עם יין:

היצמדו למתכון מומלץ ונסו לא לחרוג ממנו כשאתם מבשלים עם יין, גם אם אתם ממש אמיצים או יצירתיים.

כשאתם מבשלים עם יין אדום, התמקדו בבישול על פי מרקם הטעמים תוך בחירת מנות כבדות ועשירות שמשתלבות מעולה עם יין אדום.

בחרו יין איכותי שיעצים את הטעמים של התבשיל. ככול שהיין יהיה חזק ועשיר יותר גם תתגבר עוצמת הטעם של המנה.

המנעו מבחירת יינות מחוזקים. ביינות כאלה משתמשים רק לאחר שמתנסים מספר פעמים בבישול עם יין.

באמצעות מחקר קצר, העמקה בקריאת המתכון, השתתפות בסדנאות בישול ייעודיות ובחירת יין אדום איכותי – תוכלו להתחיל לבשל באופן מקצועי, נכון וטוב יותר.

 

סגירת תפריט